In juli 1969 won Eddy Merckx voor het eerst de Tour de France, zette Neil Armstrong voor het eerst een voet op de maan en slaakte Petra haar eerste kreet in deze wereld. Het is de start van een leven waarin passie en gedrevenheid centraal staan. (al zal ze nooit de Ronde van Frankrijk winnen, en met een reisje naar de Belgische kust is ze al lang tevreden)

Als rasechte Wetterse sleet Petra haar rokken op de schoolbanken van het lager en het middelbaar onderwijs in het Sint-Jozefinstituut en het Sint-Gertrudishumaniora. Het is daar, onder het streng toeziende oog van de zusters en de paters, dat ze de liefde voor cijfers ontdekt. Rekenen, analyseren, optimaliseren: wat voor sommige mensen een verschrikking is, is voor Petra een hartstocht.

Analytisch, creatief, communicatief. De rekening klopt.

Met een bachelor Bedrijfsadministratie Boekhouding (A1) op zak verdiende ze haar strepen bij de Sportfederatie Zwijnaarde, een accountantsbureau in Massemen en de Bond Voor Lichamelijke Opvoeding te Sint-Amandsberg in Gent. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De drang om daarnaast nog voor zichzelf te werken werd steeds urgenter, tot op het punt dat ze in april 2017 besliste om zich ’s avonds en in het weekend te buigen over de boeken van de kleine en grote zelfstandigen in haar omgeving. . Ze ging van start met het voornemen dat ze maar enkele klanten zou aanvaarden, maar de geruchten over haar excellente dienstverlening, onvoorwaardelijke overgave en uitstekende prijszetting verspreidden zich snel. Petra werd al snel het slachtoffer van haar eigen succes, want amper een jaar later was het klantenbestand al vermenigvuldigd!

Dat drukke maar boeiende professionele leven combineert ze ook nog eens met een bijzonder gezinsleven. Uit haar 18 jaar oude huwelijk met echtgenoot Chris kwam niet alleen een trotse zoon Roan, maar ook twee pluskinderen Dieter en Justine.

Dat alles maakt het plaatje compleet. De rekening klopt!